Morsi bryder båndene til Assad

Egyptens præsident Morsi har besluttet at bryde de diplomatiske forbindelser til Syrien og opfordrer det internationale samfund til at indføre en flyveforbudszone over landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Bashar al-Assads regime i Syrien har mistet støtten fra det største arabiske land, Egypten.

Den egyptiske præsident, Mohammed Morsi, meddeler lørdag aften, at han har brudt alle diplomatiske forbindelser med styret i Damaskus. Samtidig opfordrer han ifølge Reuters det internationale samfund til at indføre en flyveforbudszone over Syrien, noget det vestlige stormagter hidtil har været afvisende overfor.

Morsis erklæring faldt under en tale til sunni-muslimske ledere i Cairo, hvor han krævede, at den shia-muslimske Hizbollah-milits, der kæmper på Assads side i den syriske borgerkrig, trækker sig tilbage til hjemlandet Libanon.

»I dag har vi besluttet at bryde alle vores forbindelse til Syrien og til det nuværende syriske regime. Vi går imod Hizbollah og dets angreb mod det syriske folk,« sagde den islamistiske præsident.

»Hizbollah skal forlade Syrien. Dette er alvorlige ord. Der er ikke plads til Hizbollah i Syrien,« sagde Morsi ifølge Reuters.

Hizbollah støttes økonomisk af den største shia-muslimske magt i Mellemøsten, nemlig Iran, der er en nær allieret af Bashar al-Assad.