Morgan fik sin kone nummer to

Zimbabwes premierminister Morgan Tsvangirai giftede sig lørdag aften på alternativ vis, selvom retten havde erklæret det kommende giftermål for ulovligt.

Selvom retten både forbød brylluppet på borgerlig vis og ved en traditionel ceremoni, blev parret lørdag gift på traditionel vis i offentligt skue i Zimbabwes hovedstad Harare i henhold til landets stammelove, Fold sammen
Læs mere
Foto: AARON UFUMELI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hvad der herhjemme kunne betragtes som en bagatel, er blevet en kontroversiel sag i Zimbabwe. Den siddende premierminister Morgan Tsangirai havde planlagt at gifte sig med sin nye kone Elizabeth Macheka, men en afgørelse i retten fredag faldt for parret uheldigt ud, da en national lov om monogami forbyder flerkoneri.

Premierministeren har ellers ikke været ude i offentligheden om, at han skulle have en kone, men hans tidligere kæreste Locardia Tembo skulle med videooptagelser have bevist over for retten, at hende og Morgan Tsvangirai blev gift tilbage i november 2011. Det fik fredag retten til at blokere premierens nye bryllup, og Morgan Tsvangirai til at søge andre veje.

Mugabe blev væk

For selvom retten både forbød brylluppet på borgerlig vis og ved en traditionel ceremoni, blev parret lørdag gift på traditionel vis i offentligt skue i Zimbabwes hovedstad Harare i henhold til landets stammelove, som tillader flerkoneri og eksisterer sideløbende med de nationale, skriver The Telegraph.

Selvom den siddende præsident Robert Mugabe boykottede seancen, mødte flere fremtrædende regeringsmedlemmer frem på bryllupsdagen. Det ventes, at netop Morgan Tsvangirai vil forsøge at vælte præsidenten fra sit embede ved næste års præsidentvalg, og derfor antydede en talsmand for Mugabe, at blokaden var politisk motiveret.

- Dette er politisk, men det ignorerer vi og holder en god fest, sagde premierministerens talsmand Luke Tamborinyika.

Argumentet bliver bakket op af, at Morgan Tsvangirais tidligere kæreste/kone Locardia Tembo er datter af et fremtrædende medlem af præsident Robert Mugabes Zanu-PF parti . Hun kræver, hvad der svarer til omkring 86.000 kroner om måneden i erstatning fra Morgan Tsvangirai for at have giftet sig.