Mordplaner mod svensk profettegner

Irsk politi har anholdt syv muslimer, der mistænkes for mordplaner mod en svensk tegner, som tegnede profeten Muhammed med krop som en hund. Opdateret: 16.18

Irsk politi har under en aktion anholdt syv muslimer, der angiveligt har haft en plan om at myrde den svenske tegner Lars Wilks. Her i arbejdstøjet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Beppe Arvidsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Irsk politi har under en aktion anholdt syv muslimer, der angiveligt har haft en plan om at myrde svenskeren Lars Wilks, som i 2007 tegnede profeten Muhammed med en krop som en hund.

Der er ifølge det franske nyhedsbureau AFP og irske medier tale om fire mænd og tre kvinder, som er anholdt i byerne Cork og Waterford. De afhøres på fire forskellige politistationer.

Anholdelserne kommer ifølge oplysningerne efter et samarbejde mellem efterretningstjenester fra en række europæiske lande samt CIA og FBI fra USA.

- Operationen er en del af en efterforskning om en plan om at begå en alvorlig forbrydelse, (nemlig mord på en person i en anden jurisdiktion), som det hedder i en erklæring fra politiet.

En politikilde bekræfter ifølge AFP, at der er tale om en mordplan på Lars Wilks.

Netavisen Ireland Online skriver, at de anholdte er i alderen fra midt i 20'erne til midt i 40'erne.
Ireland online skriver videre, at de anholdte menes at være irske statsborgere, men at deres oprindelse er mellemøstlig.

Andre irske netmedier siger, at de anholdte er fra Marokko og Yemen, og at de alle har lovlig ret til at opholde sig i Irland.

Lars Wilks' tegning blev bragt i den svenske avis Nerikes Allehanda den 18. august 2007. Tegningen blev ledsaget af en leder om censur, religion og ytringsfrihed.

Tegningen udløste protester fra muslimer og dødstrusler imod Wilks. En al-Qaeda-organisation udlovede en dusør på 150.000 dollar til enhver, der skar halsen over på Wilks. Dusøren for at myrde ham på andre måder blev sat til 100.000 dollar, mens der blev udlovet en dusør på 50.000 dollar for at myrde Ulf Johansson, chefredaktør på Nerikes Allehanda

I Danmark sidder en somalier varetægtsfængslet, sigtet for forsøg på at dræbe tegneren Kurt Westergaard, som har tegnet profeten med en bombe i turbanen. Drabsforsøget mod Kurt Westergaard fandt sted 1. januar i år.