Mor udgiver bog om bortførelse

Moren til pigen, der var indespærret i otte år, kommer nu med sin version af historien.

Den 19-årige Natascha Kampusch dukkede til alles overraskelse selv op på pressekonferencen for morens bog, men den tidligere bortførte pige afstod fra at tage ordet og gemte sig i øvrigt bag et par store solbriller og en vifte. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Moren til den unge, østrigske kvinde, der blev holdt indespærret i otte år, udgav i dag en bog om sin egne oplevelser med bortførelsen og tiden uden datteren. Samtidig verserer der hårdnakkede rygter om, at Natasch Kampusch selv er alt andet end begejstret for udgivelsen.

- Vi har ingen uoverensstemmelser i forbindelse med bogen. Dette er en bog om min historie. Hendes historie er noget ganske andet, sagde moren, Brigitta Sirny-Kampusch ifølge Reuters på en pressekonference i Wien tidligere i dag.

Den 19-årige Kampusch dukkede til alles overraskelse selv op på pressekonferencen, men hun afstod fra at tage ordet og gemte sig i øvrigt bag et par store solbriller og en vifte.

Kampusch blev bortført som ti-årig og holdt indespærret i et lille kælderlokale i otte år. Den 23. august sidste år lykkedes det imidlertid den dengang 18-årige kvinde at flygte fra sin bortfører, Wolfgang Priklopil, der kort efter begik selvmord ved at kaste sig ud foran et tog.

Brigitta Sirny-Kampusch sagde til pressen, at bogen "Verzweifelte Jahre, mein Leben ohne Natascha" ('Fortvivlede år - mit liv uden Natascha', red.) er et forsøg på at lægge de mørke år bag sig. Hun har dog tidligere sagt, at hun desperat manglede penge efter mange års arbejdsløshed.

Natascha Kampusch har selv undgået rampelyset, siden sin spektakulære flugt. Hun er flyttet i egen lejlighed og har forsøgt at indhente sin skolegang og i det hele taget akklimatisere sig til det normale liv uden for kælderlokalet. Helt uden for rampelyset skal hun dog næppe regne med at komme foreløbig. For nylig optrådte hun således på forsiden af Europas største avis, tyske Bild Zeitung i forbindelse med, at hun var på diskotek med sin advokats søn.