Mor til norsk sultedød pige slipper for fængsling

Moren til en 13-årig norsk pige, der blev fundet død i en hytte nytårsaften, slipper for varetægtsfængsling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gjøvik: En norsk domstol har efter et retsmøde onsdag besluttet ikke at varetægtsfængsle moren til den 13-årige pige, der blev fundet død i familiens hytte i Beitostølen nytårsaften. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Pigen, som angiveligt led af en spiseforstyrrelse, døde formentlig af sult, viser en obduktion af liget ifølge norsk politi.

Moren er sigtet for blandt andet alvorlig omsorgssvigt.

Ifølge morens forsvarsadvokat, Aasmund Sandland Olav, nægtede den 13-årige pige både psykiatrisk behandling og at lade sig indlægge på et hospital. Advokaten mener ikke, der er begået en strafbar handling fra morens side.

- Der var ingen ydre omstændigheder, der indikerede, at hun (pigen) kunne dø. Hun havde glædet sig til nytårsaften, siger han ifølge NTB efter en høring i byretten i Gjøvik onsdag.

Fra slutningen af 2014 til februar sidste år opholdt pigen sig på en psykiatrisk ungdomsklinik. Hun har siden angiveligt gjort det klart over for sin mor, at hun ikke ville på sådan et ophold igen.

- Hun var rædselsslagen over for den type hjælp, og hun ville gøre skade på sig selv, hvis en ny indlæggelse kom på tale, siger advokaten.

Der er igangsat en undersøgelse af myndighedernes håndtering af sagen i Oslo kommune og Bærum kommune, hvor pigen var indskrevet i skole.

Pigen og hendes mor, som kom fra Bærum uden for Oslo, flyttede til hytten i Beitostølen sidste efterår. Beitostølen ligger cirka 200 kilometer nordvest for den norske hovedstad.

/ritzau/NTB