Mor til fem vil vælte Obama af tronen

Michele Bachmann meddeler officielt, at hun agter at blive USA's første kvindelige præsident.

Congresswoman and Tea Party favourite Michele Bachmann of Minnesota, speaking to the crowd at the 'A First in the Nation Freedom Forum' in Manchester, New Hampshire. -- Congresswoman Michele Bachmann speaking at Southern New Hampshire University at specially arranged "Freedom Forum Meeting" along with with Senator Jim DeMint, Congressman Steve King, and former Senator Rick Sanotorum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Seamans / Demotix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de stigende stjerne i USA's Tea Party-bevægelse, Michele Bachmann, meldte sig mandag officielt til kapløbet om at blive nomineret til Republikanernes præsidentkandidat ved valget 2012.

Under en tale i sin fødeby, Waterloo i delstaten Iowa, meddelte den 55-årige Bachmann, at hun vil forsøge at blive USA's næste præsident, og at landet ikke har råd til yderligere fire år med præsident Barack Obamas økonomiske politik.

- Tag ikke fejl, Barack Obama får kun en enkelt præsidentperiode, sagde Bachmann, republikansk medlem af Repræsentanternes Hus for delstaten Minnesota.

Bachmanns erklæring kommer samtidig med, at meningsmålinger giver hende stærk medvind i Iowa. En måling foretaget af avisen Des Moines Register viser, at Bachmann nu stort set ligger side om side med den hidtidige favorit i kampen om de republikanske vælgeres gunst.

Bachmann har opbakning fra 22 procent af vælgerne i Iowa, mens 23 procent peger på Mitt Romney som den republikanske kandidat, der skal udfordre Obama ved næste års præsidentvalg.

Iowa er en vigtig stat for de republikanere, der vil gøre sig håb om at blive partiets præsidentkandidat. Det er her, primærvalget indledes i februar.

Hvis en kandidat klarer sig godt i Iowa, kan det styrke ham eller hende i de øvrige stater - som det skete for Obama ved de demokratiske primærvalg i 2008.

Bachmann er en fremtrædende skikkelse i den såkaldte Tea Party-bevægelse, som består af nogle af Det Republikanske Partis mere højreorienterede medlemmer.

Hun er samtidig mor til fem børn - Lucas, Harrison, Elisa, Caroline og Sophia. Sammen med sin mand, har hun desuden åbnet familiens hjem i Minnesota for piger med spiseforstyrrelser. Hidtil har familien Bachmann givet husly til 23 plejebørn, der har lidt af spisevægring.

/ritzau/Reuters