Mor skal 30 år i fængsel for at dræbe sine børn

For to år siden kvalte en britisk turist sine to små børn med plasticposer i Spanien. Tirsdag blev hun idømt 15 års fængsel for hvert drab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tur til Costa Brava blev den sidste ferie for et engelsk søskendepar, der i maj 2010 blev dræbt af deres mor på et hotelværelse i badebyen Lloret de Mar. Tirsdag blev moderen, Lianne Smith, idømt i alt 30 års fængsel for dobbeltdrabet.

Den 45-årige Lianne Smith har over for domstolen i byen Girona erkendt, at hun kvalte sin 11 måneder gamle søn Daniel og den 6-årige Rebecca med plasticposer, som hun holdt over deres hoveder, mens de lå og sov på hotelværelset. 17 timer efter tilkaldte hun hotelpersonalet og bad dem ringe efter politi og lægehjælp.

Under retssagen har forsvaret plæderet for, at Lianne Smith var utilregnelig i gerningsøjeblikket og derfor ikke er egnet til straf. Men det afviste dommerne, som idømte den britiske kvinde 15 års fængsel for hvert af de to drab.

Dobbeltdrabet skete få dage efter, at Lianne Smiths mand, Martin Smith, var blevet udleveret fra Spanien til Storbritannien, hvor han var efterlyst i forbindelse med sager om sexovergreb. Han blev i maj 2011 idømt 16 års fængsel for voldtægt af en 16-årig pige i England.

I januar i år blev han fundet hængt i sin fængselscelle.