Mor aflyser julegaverne til utaknemmelige børn

Hvis Lisa Henderson troede, at hun kunne få en fredelig og rolig december i år ved at aflyse julegaverne, kan hun godt tro om igen. Beslutningen har skabt stor debat i USA.

Amerikaneren Lisa Henderson har i år sløjfet julegaverne for sine tre sønner, fordi de opfører sig krævende og utaknemmeligt. Hun mener, at børnene skal lære at være taknemmelige over for andre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump fra bloggen Over the Big Moon
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun en måned før jul aflyste Lisa Henderson årets julegaver for sine tre børn. Ganske enkelt fordi børnene med hendes egne ord har opført sig utaknemmeligt og uden respekt, og fordi hun og hendes mand som forældre kæmper en alt for hård kamp med børnene, når det kommer til deres opfattelse af, hvad de har ret til og krav på.

Det skriver hun på sin blog Over the Big Moon.

»Før I alle går amok på mig i kommentarsporet, så lad mig lige forklare: Vi har ikke aflyst dekorationerne, fejringen af Frelserens fødsel, eller andre af de hjertevarme traditioner. Men vi har aflyst gaver, Julemanden og gavestrømper. I deres breve til Julemanden vil de i år bede ham om at finde nogle børn, der har mere brug for deres gaver,« skriver Lisa Henderson.

Hun forklarer også i sit blogindlæg, at pengene, som familien normalt har brugt på julegaver, i stedet gives til velgørende initiativer og gaver til andre.

»Vi forsøger at lære børnene glæden ved at give i stedet for fortsat at fodre deres konstante barnlige ønske om mere.«

Siden har Lisa Henderson været forbi den amerikanske tv-station Fox og programmet 'Fox and Friends' for at forklare sin beslutning, og det har sat yderligere kog i debatten om beslutningen. For nok er julen hjerternes fest - men er det egentlig ikke forældrene egen skyld, hvis børnene fokuserer for meget på gaverne?

»Hvorfor bebrejde børnene for noget, forældrene har gjort? Det er åbenlyst, at dette ikke bare er startet hos dem. Hvorfor er der ingen, der bebrejder forældrene for at indgyde børnene denne fornemmelse for, hvad de har ret til? Forældrene bebrejder børnene i stedet for dem selv. Synes ingen, at dette er skørt?« spørger JoAnne McMaster i debatten.

Jo, det er der en hel del, der synes, hvis man kigger ned over kommentarfelterne på både bloggen og under det tv-klip med Lisa Henderson, som 'Fox and Friends' har lagt ud på deres hjemmeside. Men der er også mange, der synes, at det, Lisa og hendes mand har gjort, er godt og modigt:

»Bravo for jeres mod. Jeg skal være den første til at indrømme, at min mand og jeg har været forvirrede over. hvor krævende vores børn kan blive (...) På denne fantastiske måde lærer I jeres børn en værdifuld lektion. Jeg garanterer, at det er en jul, de vil tale om for evigt,« skriver brugeren AJ.