Monacos fyrstepar sikrer arvefølgen

Fyrst Albert af Monaco og fyrstinde Charlene venter deres første fælles barn, som kommer til verden inden udgangen af 2014.

Prins Albert II af Monaco og hans hustru, prinsesse Charlene, venter barn. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRUNO BEBERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MONACO: Der er udsigt til royal familieforøgelse i det lille fyrstedømme Monaco, hvor fyrst Albert og fyrstinde Charlene senere på året kan tage imod deres første fælles barn og den kommende arving til tronen.

I en kort udtalelse fra det celebre par oplyses det, at fyrsten og fyrstinden er »umådeligt glade« over den kommende familieforøgelse, og at barnet ventes at komme til verden i indeværende år.

Babyen stryger direkte ind på førstepladsen over arvinger til tronen og erstatter dermed Caroline - fyrst Alberts storesøster, der hidtil har været nummer et i arvefølgen, skriver BBC.

Fyrst Albert har ganske vist allerede to børn på henholdsvis 22 og 10 år, men da de er født uden for ægteskab, kan de ikke komme i betragtning til tronen.

Fyrsten blev selv udnævnt til regent, efter sin far, fyrst Rainers, død i 2005.

Det lille fyrstedømme Monaco er verdens næstmindste uafhængige stat efter Vatikanstaten og breder sig blot over to kvadratkilometer ved Middelhavets nordkyst.