Mladic får udskudt sin retssag igen

Nok en gang har FNs krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien været nødt til at udsætte retssagen mod Ratko Mladic, som menes at have tusindvis af drab på samvittigheden.

Ratko Mladic står tiltalt for krigsforbrydelser begået under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien i starten af 1990erne, og han er blandt andet anklaget for at have beordret massedrabet på op mod 8.000 muslimske mænd og drenge i byen Srebrenica i 1995. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en gang er retssagen mod den tidligere bosnisk-serbiske general, Ratko Mladic, blevet udskudt.

Mladic står tiltalt for krigsforbrydelser begået under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien i starten af 1990erne, og han er blandt andet anklaget for at have beordret massedrabet på op mod 8.000 muslimske mænd og drenge i byen Srebrenica i 1995. Det har givet ham det lidet flatterende tilnavn »slagteren fra Srebrenica.«

Mladic skulle have været for retten i næste uge ved FNs krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien i Haag, men sagen er blevet udskudt på grund af fejl i forbindelse med udlevering af dokumenter til Mladic’ forsvarere, skriver Reuters. Det er anden gang inden for en måned, at retssagen bliver udskudt, men den skal ifølge oplysninger fra domstolen genoptages den 25. juni.

Pårørende til de mange tusind dræbte under krigen frygter, at sagen vil blive ved med at trække i langdrag, så den 70-årige Mladic, som lider af hjerteproblemer, aldrig får sin dom. Akkurat som det var tilfældet med den tidligere serbiske præsident, Slobodan Milosevic. Også han stod anklaget for folkedrab under krigen på Balkan, men han døde i 2006, inden han nåede at få sin dom.

Selvom han allerede blev anklaget for blandt andet folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden tilbage i 1995, var Mladic på fri fod frem til sidste år, hvor han blev anholdt i Serbien.

Op mod 100.000 mennesker mistede livet under krigen i Bosnien, som varede fra 1992 til 1995. De omfattende overgreb, som især var rettet mod de bosniske muslimer, også kaldet bosniakker, betegnes i dag som den værste konflikt på europæisk jorde siden 2. verdenskrig.