Mistænkt tilstod mord på russisk oppositionsleder under tortur

En tjetjener, der har tilstået medvirken til drabet på Boris Nemtsov, siger, at han tilstod efter to dages tortur.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: En af de fem anholdte i sagen om mordet på den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov er ifølge et medlem af det statslige russiske menneskerettighedsråd blevet tortureret til at aflevere en tilståelse for medvirken i drabet.

Ifølge BBC har rådsmedlemmet, Andrej Babusjkin besøgt den fængslede Zaur Dadajev og siger, at han så talrige sår på Dadajevs krop, der kan stamme fra tortur.

Andrej Babusjkin siger videre, at Zaur Dadajev har fortalt, at han fik tæsk i to dage og havde en pose over hovedet.

»Der er grund til at antage, at Zaur Dadajev tilstod under tortur«.

Fem mænd fra Kaukasus-regionerne Tjetjenien og Ingusjetien sidder anholdt i mordsagen, og af dem kommer tre fra Tjetjenien, mens to er fra naborepublikken Ingusjetien.

Også en anden af de anklagede, der har fastholdt sin uskyld, fortalte også de besøgende fra menneskerettighedsrådet, at han var blevet tortureret.

Den 55-årige Boris Nemtsov blev skudt ned bagfra 27. februar, da han spadserede på en bro over Moskafloden tæt ved Kreml sammen med sin 23-årige ukrainske kæreste, Anna Duritskaja.

Det russiske telegrambureau RIA Novosti, omtaler også det statslige menneskerettighedsråds besøg i fængslet og skriver, at Andrej Babusjkin foreslår at der indledes en undersøgelse for at klarlægge, om de fængslede er blevet tortureret.