Mistænkt for mordet på Litvinenko valgt ind i dumaen

Andrej Lugovoj, den hovedmistænkte i sagen om mordet på eks-spionen Aleksander Litvinenko, er blevet valgt ind i det russiske parlament og går efter en toppost

Andrej Lugovoj, den hovedmistænkte i sagen om mordet på den tidligere spion Aleksander Litvinenko, er blevet valgt ind i det russiske parlament, hvor det nu forventes, at han vil indtage en fremtrædende post i den magtfulde sikkerhedskomité.

Lugovoj blev valgt ind for Liberaldemokratisk Parti, og partiets formand, Vladimir Sjirinovskij, forventer, at Lugovoj får posten som næstformand for sikkerhedskomitéen.

- Lugovoj vil arbejde på en komité tæt på sit speciale. Det bliver formentlig sikkerhedskomiteén, sandsynligvis som næstformand, siger Sjirinovskij.

Storbritannien har krævet Lugovoj udleveret i forbindelse med efterforskningen af mordet på eks-spionen Aleksander Litvinenko, som blev forgiftet med det radioaktive stof Polonium 210 på en restaurant i London. Lugovoj har nægtet sig skyldig, og Rusland har nægtet at udlevere ham, da myndighederne mener, at forfatningen ikke levner mulighed for det. Sagen er endnu uafklaret.