Mistænkt i sag om makabert angreb i Kenya er løsladt

Retssagen mod de tre mistænkte efter angrebet i Westgate i 2013 genoptages. Den fjerde person er løsladt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire personer har siden 2013 siddet fængslet efter angrebet i indkøbscentret Westgate i Kenyas hovedstad, Nairobi, hvor 67 mennesker mistede livet.

En af personerne, Adan Dheg, er dog mandag blevet løsladt.

Retssagen vil derfor blive genoptaget 21. januar med de tre resterende mistænkte, som dommeren mandag fandt tilstrækkeligt bevis for var indblandet i angrebet.

Det skriver nyhedsbureauet AP og det kenyanske medie Daily Nation.

Ingen af de tiltalte er anklaget for at være en af gerningsmændene, da massakren fandt sted, men de anklages for at have stået i ledtog med dem.

Mediet Kenyans beretter, at den løsladte mand i 2013 blev fanget på et overvågningskamera i en bank, hvor han angiveligt betalte for den bil, der blev brugt til angrebet.

Dommeren i sagen fandt dog ikke tilstrækkeligt bevis for anklagerne.

Yderligere fire personer, der mistænkes for at have udført det, blev alle dræbt under angrebet.

Den somaliske gruppe al-Shabaab tog skylden for angrebet i indkøbscentret Westgate, der udviklede sig til en gidseltagning.

Angrebet stod på fra 21. til 24. september 2013. Gerningsmændene brugte gidslerne som levende skjolde mod kenyanske og israelske sikkerhedsstyrker, som prøvede at befri gidslerne.

Dele af indkøbscentrets tag kollapsede som følge af de kraftige eksplosioner, der fandt sted, da de kenyanske soldater nedkæmpede gidseltagerne.

Centret var israelskejet og populært blandt velhavende og udlændinge.

To danskere befandt sig i indkøbscentret, men de kom ikke noget til.

Flere udlændinge var blandt de dræbte. Heriblandt seks briter, to canadiere, to franskmænd, to indere, en kineser, en hollænder, en sydafrikaner og en sydkoreansk statsborger.

/ritzau/