Mistænkt fra skyderi i Washington er identificeret

Dødstallet efter mandagens skyderi på Washington Navy Yard er steget til 13. Den ene af de mistænkte gerningsmænd er identificeret blandt de dræbte.

Aaron Alexis. Fold sammen
Læs mere
Foto: FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Mindst 13 personer har nu mistet livet efter skyderiet på hovedkontoret for den amerikanske flåde, Washington Navy Yard, oplyser borgmester Vincent Gray. Blandt de dræbte er den 34-årige mand Aaron Alexis, der ifølge forbundspolitiet FBI har tjent i den amerikanske flåde fra maj 2007 til januar 2011, og som mistænkes for at stå bag drabene.

Først lød meldingen, at der var to gerningsmænd på fri fod, men myndighederne har nu oplyst, at den ene ikke længere er mistænkt. En anden gerningsmand menes således stadig at være på fri fod, og myndighederne leder ifølge nyhedsbureauet Reuters efter en mand iført militærlignende tøj.

Det er FBI, der har identificeret den dræbte gerningsmand på baggrund af fingeraftryk og identifikationspapirer fra militæret, skriver nyhedsbureauet AFP. Det er endnu uklart, om den mistænkte Aaron Alexis fra Fort Worth, Texas, var tilknyttet flåden i en civil funktion på tidspunktet for skyderiet, skriver Reuters.

Et endnu ukendt antal personer, heriblandt mindst en politibetjent, meldes kvæstede efter skyderiet. Ifølge borgmester Vincent Gray er der »sandsynligvis et dusin eller flere sårede«.

Skyderiet brød ud mandag eftermiddag, men foreløbig er der meget sparsomme oplysninger fremme om sagen. Politichef Cathy Lanier fra Washington D.C. oplyser, at politiet ingen indikationer har om et motiv for skyderiet.

De ansvarlige vil blive stillet til ansvar, sagde præsident Barack Obama ved et pressemøde mandag aften dansk tid.

Der arbejder omkring 3.000 på flådehovedkontoret, hvor skyderiet fandt sted.

Efter skudepisoden er sikkerheden blevet skærpet på Pentagon, og mindst otte skoler blev ifølge CNN lukket ned som en forebyggende foranstaltning. Al flytrafik til den nærmeste lufthavn, Reagan National Airport, blev stoppet, men senere genoptaget.