Mistænkt bag fransk terrorangreb varetægtsfængslet

En af de to formodede gerningsmænd bag terrorangrebet mod en fabrik i Frankrig er blevet varetægtsfængslet. Manden nægter at udtale sig, skriver franske medier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den formodede gerningsmand, som fransk politi har anholdt efter terrorangrebet mod fabrikken Air Products i Frankrig, er blevet varetægtsfængslet. Det skriver Le Figaro.

Ifølge Le Monde nægter manden dog at udtale sig, ligesom han heller ikke vil afsløre sin identitet. Flere medier skriver dog, at manden er i 30erne og i forvejen kendt af politiet.

Angrebet skete fredag formiddag, da to formodede gerningsmænd kom kørende i en varevogn mod fabrikken, hvor de begyndte at smadre gasflasker, som forårsagede en eksplosion. Eksplosionen sårede mindst to personer, og 40 medarbejdere blev evakueret.

En person blev angiveligt halshugget, og ifølge Le Monde blev det halshuggede hoved fundet svøbt i et flag med arabisk skrift et par meter fra selve kroppen. Flere medier skriver, at gerningsmændene har forbindelse til terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS), og Frankrigs præsident Francois Hollande bekræfter på et pressemøde fredag middag, at det er et terrorangreb, der har fundet sted.

Den anden formodede gerningsmand kan være blandt de sårede, siger en kilde ved politiet.

Fredagens angreb kommer knap et halvt år efter terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdos lokaler i Paris, hvor 17 mennesker mistede livet.