Mistænkt bag banegårdseksplosion havde bombegrej i sin lejlighed

En mand blev skudt og dræbt i Bruxelles tirsdag, efter at han angiveligt detonerede en bombe i en banegård.

Gerningsmanden bag det nyelige selvmordsangreb i Bruxelles havde materialer til at fremstille eksplosiver i sin lejlighed. Han havde angiveligt også IS-sympatier, viser undersøgelser af hans computer. Ingen andre end gerningsmanden selv kom noget til under angrebet. Her ses militær og politi ude foran banegården, hvor angrebet fandt sted. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY ROGE

Der er fundet materiale til at fremstille bomber i den lejlighed, som en mistænkt bag tirsdagens angreb i Bruxelles boede i. Det oplyser anklagemyndigheden i den belgiske hovedstad.

Samtidig er der indikationer på, at den mistænkte havde IS-sympatier.

Manden blev skudt og dræbt af militær på banegården Gare Centrale. Det skete, efter at en mindre eksplosion havde fundet sted.

Det var angiveligt meningen, at eksplosionen skulle have været større, og at gasflasker samt søm, skruer og metalgenstande skulle spredes rundt i bygningen, så der blev dræbt og såret så mange mennesker som muligt.

Ingen andre end gerningsmanden kom noget til ved anslaget.

Efter episoden i banegården foretog et bombehold en kontrolleret sprængning af et bombebælte, som den mistænkte var iført. Det rapporterede mediet VTM ifølge AP tirsdag aften.

Beredskabet i hovedstaden og andre dele af Belgien er forhøjet, siden en metrostation og lufthavnen i Bruxelles blev ramt af angreb i marts sidste år. 32 blev dræbt og hundredvis såret.

/ritzau/Reuters