Mistænkt anholdt efter biograf-massakre

Mindst 14 er dræbt og omkring 50 såret ved en premiere på den nye Batman-film i staten Colorado i USA, oplyser det lokale politi. Én person er pågrebet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: En mand iført gasmaske og skudsikker vest har skudt og dræbt mindst 14 personer og såret op mod 50 ved en midnatspremiere på den nye Batman-film »The Dark Knight Rises« i byen Aurora i staten Colorado i USA. Det bekræfter politiet i Denver på et pressemøde.

10 blev dræbt i biografen, mens fire døde på vej til eller på hospitalet.

Politiet har pågrebet en yngre mand, som mistænkes for at havde udført massakren. Ifølge politiets nuværende oplysninger handlede han alene.

Mandens lejlighed er allerede blevet ransaget, og der er fundet sprængstoffer, oplyser politiet.

- En bevæbnet mand dukkede op i en af salene i biografen. Ifølge vidner udløste han en slags cylinder, og så ved vi, at han begyndte at skyde, siger politichef Dan Oates under et pressemøde.

De første meldinger gik på, at der havde været to gernignsmænd, men det kan politiet afvise.

- Vi har kun kendskab til en gerningsmand, og vi har ingen beviser, der peger på flere gerningsmænd, siger politichefen.

Da manden blev anholdt var han ifølge politiet iført

Adskillige sårede er bragt til hospitalet, og der er angiveligt børn blandt de dræbte. Mindst tre personer er i kritisk tilstand, oplyser en talskvinde fra hospitalet Swedish Medical Center til lokale 9news.com.

Politiet har kørt de øvrige biografgængere til en skole i nærheden, hvor de bliver afhørt og modtager krisehjælp.

Den maskerede gerningsmand har angiveligt udløst røg- og tåregasgranater inde i en biografsal under sin bersærkergang, og derfor undersøger sprængstofeksperter biografen for flere granater eller sprængladninger, skriver 9news.

Samtidig er politi og redningsfolk i gang med at bringe alle de sårede til hospitalet. Over politiradioen taler politet og ambulancefolk om »talrige sårede«, mens de koordinerer med hospitalerne i Denver.

- Folk inde i biografen fortæller os, at de troede, det var en del af filmen. De hørte, hvad de troede, var knallerter, nogle høje knald, og lige pludselig så de kuglerne flyve, siger en reporter ved navn Brenda Stuart til Sky News.

Drabene fandt sted i biografen Century 16 Movie Theater, hvor kuglerne tilsyneladende er gået igennem væggene og har også ramt folk i en biografsal ved siden af.

I 1999 fandt en anden dramatisk skudepisode sted uden for Denver, Colorado. Det tragiske skoleskyderi på Columbine High School kostede 12 elever og en lærer livet.

Filmen »The Dark Knight Rises« er instrueret af Christopher Nolan og har premiere i Danmark i dag.