Ministerium: Mueller-rapport offentliggøres torsdag

Kongressen vil modtage redigeret rapport, og den bliver gjort tilgængelig for USAs borgere.

Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rusland-rapporten fra den særlige anklager Robert Mueller ventes at blive offentliggjort torsdag. Det oplyser USAs justitsministerium.

Den redigerede rapport vil blive sendt til Kongressen og gjort tilgængelig for offentligheden, siger ministeriets talskvinde Kerri Kupec.

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller afsluttede i sidste måned arbejdet med rapporten. Rapporten er på 400 sider. Den blev afleveret til den nyudpegede justitsminister, William Barr, som udsendte et fire sider langt resume.

Det frikendte Trump og hans republikanske kampagne for at have haft et kriminelt samarbejdet med Rusland under valgkampen i 2016.

Det fremgik, at Mueller ikke ville tage stilling til, om der skulle rejses sigtelse mod Trump for at have blokeret opklaringsarbejdet.

Det konstaterede Barr og hans vicejustitsminister, Rod Rosenstein, at det havde han ikke.

Der gik kun to dage mellem Mueller og hans hold afsluttede rapporten og Barr kom med sit fire sider lange resume. Det har undret mange demokrater, at Barr på så kort tid kunne konkludere, at præsidenten og hans folk intet galt har gjort.

De mener, at Barr har været optaget af at nå en konklusion, som er favorabel for Trump.

De seneste uger har et team af embedsmænd i justitsministeriet gennemgået rapporten fra Mueller for at overstrege passager, der anses for at være for følsomme til at blive offentliggjort.

/ritzau/AP