Minister om Trumps trussel: Et sprog Nordkorea kan forstå

Præsident Trump sender et stærkt signal med sin trussel om "bål og brand" i Nordkorea, siger udenrigsminister.

Præsident Trump sender et stærkt signal med sin trussel om "bål og brand" i Nordkorea, siger udenrigsminister, Rex Tillerson. / AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA Fold sammen
Læs mere
Foto: MANAN VATSYAYANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præsident Donald Trumps advarsel om "bål og brand", hvis ikke Nordkorea stopper med at true USA, handler om at tale til det isolerede styre på en måde, som det kan forstå.

Det mener den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, ifølge nyhedsbureauet AP.

- Jeg tror, at det, som præsidenten gør, er at sende et stærkt signal til Nordkorea på et sprog, som Kim Jong-un (styrets leder, red.) kan forstå, for han lader ikke til at forstå diplomatisk sprog, siger Tillerson ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nordkorea har svaret igen på Trumps udtalelser ved at true med at affyre missiler mod USA's militærbase på øen Guam i Stillehavet.

Men der er ifølge Tillerson ingen grund til at frygte et nært forestående nordkoreansk angreb. Den amerikanske udenrigsminister er selv på vej til militærbasen.

- Det amerikanske folk kan fortsat sove trygt om natten, tilføjer han.

Kort tid efter Tillersons udtalelser har præsident Trump - uden yderligere kontekst - skrevet, at USA's atomarsenal er "større end nogensinde før".

- Min første ordre som præsident var at renovere og modernisere vores atomarsenal. Det er nu langt stærkere og mere magtfuldt end nogensinde før.

- Forhåbentlig bliver vi aldrig nødt til at bruge denne magt, men der vil aldrig være en tid, hvor vi ikke er verdens mest magtfulde nation, tilføjer han i et nyt tweet.

/ritzau/