Minister: Italiens præsident tager en periode mere

Italiens præsident Mattarella indvilger i at blive på posten en periode mere, siger minister ifølge Reuters.

Arkivfoto: Italiens 80-årige præsident, Sergio Mattarella (t.v.), har ifølge en minister i den italienske regering sagt ja til at tage en tørn mere på posten. Det er endnu ikke bekræftet fra hans kontor. Men hvis det bliver bekræftet, tyder meget på, at Mario Draghi (t.h.) bliver siddende som premierminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: SILAS STEIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Italiens præsident, Sergio Mattarella, bliver på posten i endnu en periode.

Det oplyser minister for regionale anliggender, Mariastella Gelmini, lørdag til nyhedsbureauet Reuters.

»Præsident Sergio Mattarellas velvilje i forhold til at tage endnu en periode, som et overvældende flertal af de politiske partier har bedt om, viser hans ansvarsfølelse og hans bånd til sit land og dets institutioner,« siger hun.

Hidtil er det ikke lykkedes de politiske partier i Italiens underhus at finde en kompromiskandidat, de fleste kan støtte.

Underhuset har gjort syv forsøg på at nå til enighed om en kandidat ved afstemning.

En kilde sagde tidligere lørdag, at premierminister Mario Draghi har bedt Mattarella om at fortsætte »for landets bedste«. Draghi vil i så fald selv fortsætte som premierminister.

På forhånd var Draghi nævnt som favorit til at overtage præsidentposten efter Mattarella. Men hans koalition vil samtidig gerne se ham fortsætte som premierminister.

Hverken Draghi eller Mattarellas kontor har endnu ikke kommenteret sagen. Men den 80-årige præsident har tidligere sagt, at han ikke ønskede en periode mere.

/ritzau/Reuters