"Minions" og "Shrek" flytter sammen i milliardhandel

Universal Pictures smider 25 milliarder kroner på bordet for at overtage DreamWorks Animation.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: GABRIEL BOUYS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York: Comcast, der er selskabet bag Universal Pictures, er klar til at overtage DreamWorks Animation i en handel til 3,8 milliarder dollar.

I danske kroner svarer det til, at amerikanske Comcast betaler 25 milliarder for DreamWorks, som er kendt for animationsfilm som "Shrek", "Kung Fu Panda" og "Sådan Træner du din Drage".

Med overtagelsen, der endnu mangler myndighedernes godkendelse, forsøger Comcast at tage kampen op med Walt Disney, der for ti år siden overtog animationsfilmselskabet Pixar og siden har lanceret en række succesfulde film.

Den animerede verden er dog langt fra ukendt for Comcast allerede i dag. Universal Pictures har blandt andet produceret populære film som "Grusomme Mig" og "Minions".

Analytikere vurderer, at købet af DreamWorks samtidig vil give Comcast en lettere vej ind på det voksende marked for streaming på internettet, da DreamWorks har aftaler med blandt andet Netflix om at levere indhold.

Foruden at stå bag "Shrek" ejer DreamWorks også rettighederne til verdenskendte karakterer såsom superhunden Lassie samt det venlige og på ingen måde uhyggelige spøgelse Casper.

- Der er rig mulighed for at skabe interessant indhold ud af disse brands og tjene penge på dem, siger analytiker Craig Moffett fra MoffettNathanson.

DreamWorks er noteret på børsen i New York, og konkret byder Comcast 41 dollar per aktie i selskabet. Det svarer til 27 procent over lukkekursen onsdag.

/ritzau/Reuters