Mindst tre er dræbt ved togafsporing i Milano

En togulykke har fundet sted ved Milano i Italien. Mindst tre er dræbt, og omkring 100 har fået mindre skader.

En togulykke har fundet sted ved Milano i Italien. Mindst to er dræbt, og 10 er alvorligt såret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Rasmussen/fotografhuset

Mindst tre personer er dræbt, og flere end 100 skal være alvorligt såret i en togulykke nær Milano i Italien.

Det oplyser en officiel kilde fra brandmyndighederne til nyhedsbureauet Reuters.

»Der er mellem tre og fem dræbte i ulykken, hvad vi ved i øjeblikket,« oplyser en talsperson fra brandmyndighederne til Reuters.

Tidligere blev det oplyst fra beredskabet, at mindst to er dræbt, og ti var hårdt såret.

Ulykken er sket i morgenmyldretiden, da toget var på vej fra Cremona til Milano, oplyser den italiensk halvmilitære politistyrke, Carabinieri, ifølge nyhedsbureauet AP.

Det blev afsporet ved stationen Pioltello Limito, der ligger i udkanten af Milano. Ulykken standsede togtrafikken ind til Milano, der er et finansielt centrum, i flere timer.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er torsdag formiddag uklare, men mindst to togvogne skal være afsporet. De står dog stadig, men på skrå.

Foruden de dræbte og hårdt sårede er omkring 100 personer lettere såret efter ulykken. Det siger Cristina Corbetta, der er fra den regionale redningstjeneste til mediet Sky TG24.

Der har været flere voldsomme togulykker i Italien i de senere år.

I 2016 blev 23 personer dræbt, da to tog kolliderede på ét spor i en olivenlund i Apulien, der ligger i det sydøstlige Italien.

I 2019 blev 32 personer dræbt, da et fragttog, der transporterede petroleumsgas, eksploderede i Viareggio, der ligger i Italiens centrale Toscana-region.

/ritzau/AFP