Mindst to luftangreb i Somalia

Både mandag og tirsdag har luftangreb ramt Somalia. Meldinger om mange døde og civile tab.

I jagten på den al-Qaeda-celle, der stod bag bombningerne af de amerikanske ambassader i Kenya og Tanzania i 1998, har USA iværksat nye luftangreb i Somaila, skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge somaliske regeringskilder dræbte det ene angreb mandag adskillige islamiske ekstremister, der angiveligt gemte sig i området omkring Ras Kamboni på øen Badmadow i det sydlige Somalia.

Øjenvidner siger desuden, at kamphelikoptere udførte et andet angreb tirsdag cirka 250 kilometer nord for det oprindelige luftangreb.

Ifølge Somalias vicepremierminister, Hussein Aideed, var angrebene berettiget.

- Amerikanerne forsøgte at dræbe de al-Qaeda terrorister, som udførte bombeangrebene på deres ambassader i Kenya og Tanzania. De har vores fulde støtte, sagde Hussein Aideed.

Mange døde

Det første angreb ramte landsbyen Badel, hvor højtstående al-Qaeda medlemmer gemte sig, siger regeringstalsmand, Abdirahman Dinari.

- Vi ved ikke hvor mange mennesker der blev dræbt i angrebet, men vi erfarer, at der var mange døde og sårede. De fleste var islamiske soldater, sagde han.

Tirsdagens angreb længere nordpå blev udført cirka 48 kilometer fra byen Afmadow.

- To helikoptere fløj hen over en nærliggende landsby og smed to bomber, siger Ali Said Yusuf Mohamed, en indbygger i byen Afmadow sydvest for den somaliske hovedstad.

Et øjenvidne oplyser til AP, at mindst fire civile blev dræbt i angrebet, herunder en lille dreng.

- Min fireårige dreng, blev dræbt i angrebet, siger Mohamed Mahmud Bural over telefonen fra udkanten af Afmadow.

- Vi hørte også 14 kæmpestore eksplosioner, sagde han.

Oplysningerne er endnu ikke blevet bekræftet af uafhængige kilder, ligesom den amerikanske regering ikke officielt har vedkendt sig angrebene.