Mindst seks blev dræbt på affaldsbjerg i Sri Lanka

91 meter højt affaldsbjerg styrtede delvist sammen efter regnskyl og brand. Ulykkens omfang er uklar.

Sri Lanka. Mindst seks mennesker blev dræbt og 10 andre blev såret i Sri Lankas hovedstad, Colombo, fredag, da at kæmpemæssigt affaldsbjerg styrtede sammen.

Omkring 40 hjem blev begravet ved ulykken, der falder sammen med det traditionelle nytår i landet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

En 12-årig dreng og to teenagepiger døde efter at være blevet bragt til Colombos Nationale hospital, hvor 10 andre var under behandling efter at være blevet reddet ud fra det sammenstyrtede kunstige bjerg.

Det oplyser en talskvinde for hospitalet, Pushpa Soysa.

Hun siger videre, at tre andre personer, som blev reddet ud fra sammenstyrtede huse, allerede var døde, da de blev bragt til hospitalet fredag aften. Dermed var antallet af dræbte mindst seks.

Politiet siger, at hundredvis af soldater er sat ind i en eftersøgning efter overlevende i Kolonnawa i den nordøstlige del af hovedstaden.

Præsident Maithripala Sirisena har givet ordre til, at både soldater og politi skal hjælpe redningsfolkene i deres indsats på det 91 meter høje affaldsbjerg.

Myndighederne siger, at omfanget af ulykken ikke er klar for myndighederne.

Dusinvis af hjem styrtede sammen, efter at voldsomme regnskyl natten til fredag fik hele affaldsbjerget til at flyde. Det blev yderligere destabiliseret efter en brand, som udløste jordskred, der begravede huse.

/ritzau/AFP