Mindst otte dræbt af mur af vand i italiensk kløft

Det er uklart, hvor mange mennesker der var ude at vandre i kløft i Syditalien, da en oversvømmelse ramte dem.

Redningsmandskab i byen Civita i det sydlige Italien, hvor flere mennesker er omkommet under pludselige oversvømmelser i kløften Raganello, der er populær blandt vandrere. Mindst 12 er mandag aften reddet i sikkerhed. Clemente Angotti/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mindst otte mennesker er omkommet i den sydlige region Calabrien i Italien, hvor kraftige regnskyl har forårsaget pludselige oversvømmelser.

Det oplyser italiensk civilberedskab mandag aften.

Fire mænd og fire kvinder er fundet omkommet ved Raganello-kløften, hvor mange tager på vandreture.

12 andre er reddet ud af kløften, hvor de blev overrasket af de pludselige oversvømmelser, siger lederen af civilberedskabet i Calabrien, Carlo Tansi, til tv-stationen Sky TG24.

Blandt de 12, der er reddet ud, er også en tiårig dreng. Han er en af i alt seks tilskadekomne.

Det er uklart, hvor mange savnede det italienske redningsmandskab skal lede efter. Angiveligt var der tre grupper af vandrere i kløften, da store vandmasser pludselig kom væltende.

»Problemet er, at vi ikke ved, hvor mange mennesker, der er blevet væltet omkuld af denne oversvømmelse,« siger Carlo Tansi.

»Det er en fordybning i terrænet, som er meget smal og høj. En kilometer i højden og kun nogle få meter bred. Forestil dig mennesker, der var i dette hul,« siger beredskabschefen.

/ritzau/AP