Mindst fire dræbt i amerikansk flystyrt

Et mindre fly styrtede torsdag ned i en bygning i Kansas. Foreløbigt er fire meldt omkommet, mens fire personer savnes.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Fire personer er dræbt og fire personer savnes, efter et to-motors fly sent torsdag eftermiddag dansk tid styrtede ned i Mid-Continent Airport i Wichita i den amerikanske delstat Kansas. Det rapporterer tv-stationen KSN ifølge bt.dk.

De amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) har overfor tv-stationen bekræftet, at et to-motors Beechcraft-fly mistede en motor under starten fra lufthavnen og forsøgte at lande igen. I stedet styrtede flyet ned i en toetagers bygning, der tilhører firmaet Flight Safety International Inc. Den østlige del af taget på bygningen styrtede sammen.

Fem personer er blevet transporteret til hospitalet, og ifølge KSN er en person i kritisk tilstand. Fire personer, af de omkring 100, som befandt sig i Flight Safety-bygningen, da flyet ramte, savnes fortsat.

Mellem 50 og 60 brandfolk fra Wichitas brandvæsen var i indsats, og branden blev relativt hurtigt nedkæmpet. Eftersøgningen af ofre i den delvist sammenstyrtede kontorbygning er indstillet på grund af fare for yderlige sammenstyrtninger.

Lufthavnen Wichita Mid-Continent bliver brugt af privatfly, og adskillige USAs større luftfartsselskaber har ruter til og fra lufthavnen.

Der foreligger endnu ingen informationer om det styrtede flys besætning, eventuelle passagerer eller destination.