Mindst 60 døde efter kraftigt jordskælv i Mexico

Mindst 60 er døde i jordskælv, der har ramt Mexico tirsdag. 27 bygninger er kollapset i hovedstaden.

Tusinder af mennesker er flygtet ud af bygningerne og befinder sig i storbyens gader. / AFP PHOTO / Yuri CORTEZ Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI CORTEZ

Mindst 60 mennesker er omkommet i et kraftigt jordskælv, der har ramt den centrale delstat Morelos i Mexico. Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skælvet, der ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) har en beregnet størrelse på 7,1, har ramt det sydlige Mexico tirsdag klokken 13.14 lokal tid (20.14 dansk tid).

I delstaten Morelos er mindst 42 omkommet under jordskælvet. Det oplyser guvernør Graco Ramirez på Twitter sent tirsdag aften dansk tid.

I hovedstaden, Mexico City, kunne mange af de 20 millioner indbyggere mærke husene ryste. Her er mindst fire personer omkommet under jordskælvet. Det oplyser byens borgmester, Miguel Angel Mancera, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I delstaten Mexico, der ligger vest for hovedstaden, er mindst otte omkommet i jordskælvet, oplyser delstatens guvernør.

Landets præsident Peña Nieto siger ifølge Reuters, at mindst 27 bygninger er kollapset i Mexico City.

Flere bygninger i millionbyen står i brand, og der er mennesker fanget i de brændende bygninger, oplyser en embedsmand inden for landets civilforsvar.

Hovedstaden ligger omkring 150 kilometer nordvest for jordskælvets epicentrum.

Billeder på mexicansk tv og på sociale medier viser flere bygninger i Mexico City, der er kollapset. Mange andre bygninger er kraftigt beskadiget. Andre steder er biler knust under murbrokker, der er revet løs fra bygningerne.

Tusinder af mennesker er flygtet ud af bygningerne og befinder sig i storbyens gader, oplyser øjenvidner.

En lugt af gas hænger i byens gader flere steder, skriver nyhedsbureauet dpa. Myndighederne giver de mange mennesker, der er flygtet ud i gaderne, besked på ikke at ryge, fordi der er fare for, at ødelagte gasledninger kan forårsage eksplosioner.

Den internationale lufthavn i Mexico City er lukket på grund af naturkatastrofen, oplyser lederen af Mexicos redningstjenester.

Jordskælvet ramte otte kilometer sydøst for den mindre by Atencingo i delstaten Puebla på 51 kilometers dybde, oplyser USGS.

Der ligger flere mindre byer omkring epicentret. Der er endnu ikke overblik over skaderne her, ligesom der meget vel kan komme flere meldinger om dødsofre.

Reuters skriver, at der er sket "omfattende skader" på bygninger i det sydlige Mexico.

Rystelserne begyndte blot et par timer efter, at mange mexicanere havde deltaget i en landsdækkende øvelse om, hvordan man skal forholde sig i tilfælde af et jordskælv.

Den omfattende øvelse finder sted på 32-års-dagen for et ødelæggende jordskælv i Mexico 19. september 1985, hvor mindst 10.000 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters