Mindst 510 omkommet ved jordskælv i Peru.

Intens arbejde med at finde overlevende efter jordskælv i Peru. Rednings- og hjælpearbejdet går for langsomt, siger ofre.

Lugten af død hænger tungt over gaderne i byen Pisco, der blev værst ramt af det voldsomme jordskælv i Peru onsdag. Mindst 510 mennesker er fundet omkommet. Men redningsmandskab siger, at dødstallet kan stige yderligere, da mange lig stadig formodes at ligge i ruinerne.

Redningsfolk gennemsøgte lørdag med hjælp fra spanske eksperter og sporhunde fortsat de ramte områder for et finde overlevende. Men håbet om at finde flere er ikke stor tre døgn efter skælvet, der målte næsten otte på richterskalaen. Fredag ramte et nyt stort efterskælv Perus kystregioner, og eksperter siger, at efterskælvene kan fortsatte flere dage endnu.

Der er tale om meget omfattende ødelæggelser i de ramte områder med byer, der ligger i ruiner, ødelagte veje og afbrudte telefonforbindelser.

Mange ofre klager over langsommelig rednings- og hjælpearbejde, og flere steder blev lastbiler med nødhjælp overfaldet af desperate ofre, der stjal mad, tæpper og medicin.

/ritzau/