Mindst 50 personer anholdt for at støtte terror i Frankrig

Franske myndigheder slår ned på folk, der udtrykker støtte til terror. Flere er blevet anholdt, heriblandt en kontroversiel komiker.

Foto: DIDIER JOURET. Den kontroversielle franske komiker Dieudonné er blevet anholdt efter en opdatering på Facebook.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Det franske politi har siden angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i sidste uge anholdt mindst 50 personer for at forsvare eller støtte terrorangrebet, skriver flere internationale medier.

Anholdelserne er et led i Frankrigs nye bølge af antiterrorforanstaltninger efter sidste uges angreb, der er de blodigste i flere årtier.

Blandt de anholdte er den kontroversielle franske komiker Dieudonné, der i en opdatering på Facebook ifølge Sky News har forsvaret terrorisme med henvisning til angrebet på Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt 7. januar.

Med henvisning til udsagnet »Je suis Charlie« (Jeg er Charlie, red.), der har været at finde på sociale medier og ved demonstrationer den seneste uge, skrev Dieudonné ifølge Sky News:

»I aften føler jeg mig mere som Coulibaly,« med henvisning til Amedy Coulibaly, der blev dræbt af politiet, efter han torsdag havde holdt et helt jødisk supermarked som gidsler.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, har efterfølgende kaldt Dieudonnés Facebook-kommentar »foragtelig«, og siden er kommentaren blevet slettet på Facebook.