Mindst 50 dræbt i fejlbombning af flygtningelejr

Foto: TYRONE SIU

Over 100 personer er ifølge nyhedsbureauet AP dræbt, efter at en flygtningelejr i Nigeria tirsdag fejlagtigt er blevet bombet af landets militær.

AP skriver på Twitter, at oplysningen stammer fra en unavngiven nigeriansk embedsmand.

En kilde fra Læger Uden Grænser siger til nyhedsbureauet AFP, at 50 er døde, og yderligere 120 personer er blevet såret.

Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) oplyser, at seks af organisationens nigerianske ansatte er blevet dræbt i angrebet. Desuden er 13 blevet såret.

Angiveligt skulle målet for bomberne have været den militante gruppe Boko Haram. Det står ikke klart, hvorfor bomberne faldt det forkerte sted.

Menneskene i lejren var flygtet fra netop Boko Haram.

En talsmand for Nigerias forsvar, generalmajor Lucky Irabor, bekræfter fejlangrebet. Det skete i den nordøstlige del af landet i delstaten Borno.

- Nogle civile blev dræbt. Vi har endnu ikke fastslået, hvor mange der er døde i luftangrebet, siger Irabor ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det var ham, der dirigerede flyene hen til området.

- I morges modtog vi rapporter om, at Boko Haram-terrorister var i færd med at samle sig i Kala Balge-området i Borno. Vi fik koordinaterne, og jeg gav ordre om, at fly skulle sættes ind for at håndtere problemet, siger Irabor.

- Uheldigvis blev angrebet gennemført, men det viste sig, at lokale indbyggere blev ramt, lyder det videre ifølge nyhedsbureauet NTB, der citerer internationale bureauer.