Mindst 43 migranter omkom ved forlis på Middelhavet

Tunesiens flåde reddede 84 ud af 127 migranter, der forsøgte at nå til Europa, siger hjælpeorganisation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 43 migranter er druknet ud for Tunesien efter et forlis. Det oplyser nødhjælpsorganisationen Røde Halvmåne lørdag.

84 andre er reddet i land.

Migranterne forsøgte at komme til Europa fra Zuwara på Libyens nordvestlige kyst. De var stævnet ud fra Libyen natten til tirsdag.

Forliset skete fredag aften.

De migranter, der var om bord på båden, kom blandt andet fra Egypten, Sudan, Eritrea, Tchad og Bangladesh, oplyser den humanitære organisation.

Tunesiens flåde reddede 84 migranter, mens 43 andre druknede, siger talsmand Mongi Slim.

De overlevende er i alderen tre til 40 år, oplyser det tunesiske forsvarsministerium.

Hundredtusinder har begivet sig ud på den farefulde rejse over Middelhavet fra Afrikas nordkyst. Mange af dem flygter fra konflikt og fattigdom.

Ankomster til Italien, som er et af de foretrukne mål for migrantbådene, har været faldende i de seneste år. Men i år er tallet igen steget.

Siden årsskiftet er næsten 19.800 migranter ankommet til Italien. Til sammenligning var antallet lidt over 6700 i samme periode sidste år, viser tal fra Italiens indenrigsministerium.

Siden årsskiftet er mindst 550 mennesker druknet på Middelhavet, viser en opgørelse fra FN's Internationale Organisation for Migration (IOM).

/ritzau/AFP