Mindst 43 dræbt i selvmordsangreb angreb nær Aleppo

Mindst 43 dræbt i angreb mod bus med evakuerede syrere nær Aleppo, siger overvågningsgruppe.

Et medlem af en oprørsgruppe står ved en af de busser med evakuerede indbyggere fra landsbyerne Kefraya og al-Foua, som lørdag ikke kan komme videre på grund af uenighed mellem regering og oprørere om udveksling af evakuerede. Reuters/Ammar Abdullah Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 43 mennesker meldes dræbt og adskillige såret, da en eksplosion lørdag ramte en kolonne af busser fulde af evakuerede syrere i Rashidin, der ligger vest for storbyen Aleppo.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

En journalist fra det franske nyhedsbureau siger, at han har set adskillige dræbte og afrevne lemmer på jorden efter eksplosionen.

- Selvmordsbomberen kørte i en lukket kassevogn, som skulle være fyldt med nødforsyninger. Han detonerede bomberne nær busserne, siger overvågningsgruppen.

Busserne havde natten over ventet i udkanten af Aleppo på at kunne køre til den syriske storby.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der får sine oplysninger via et netværk af kilder og aktivister spredt rundt i hele Syrien, advarer om, at antallet af dræbte og sårede kan stige.

Også regeringsvenlige syriske medier rapporterer, at der var tale om en selvmordsbilbombe.

Statslige medier siger, at "terrorgrupper" står bag bombeangrebet.

Busserne blev tidligere stoppet på vej til Aleppo. Der er opstået uenighed mellem oprørere og den syriske regering om en aftale om udveksling af syrere, der er evakueret fra andre områder af landet.

Aftalen vil lade oprørere og deres familier komme til oprørskontrolleret område. Samtidig skal regeringstro krigere og indbyggere til et regeringskontrolleret område.

I Rashidin-området i udkanten af Aleppo holdt snesevis af busser med især shiamuslimske indbyggere fra to landsbyer, der er blevet evakueret.

Efter der opstod uenighed om evakueringsaftalerne, har tusindvis af syrere været strandet i eller uden for Aleppo.

En stor gruppe syrere, der skal køres til den oprørskontrollerede Idlib-provins, har siden fredag opholdt sig på en busstation i storbyen.

/ritzau/AFP