Mindst 37 meldes såret efter flere eksplosioner i Thailand

To bomber er eksploderet ved et indkøbscenter kaldet Big C i Pattani tirsdag eftermiddag lokal tid, skriver Bangkok Post. Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at det ikke er et typisk dansk turistmål.

Foto: SURAPAN BOONTHANOM. Brandmænd i aktion efter to bomber er eksploderet ved et supermarked i byen Pattani i Thailand, 9. maj 2017. REUTERS/Surapan Boonthanom
Læs mere
Fold sammen

Flere personer er blevet såret, efter to bomber er eksploderet ved indkøbscentret Big C i Pattani i Thailand, skriver Bangkok Post.

Der er forskellige meldinger fra internationale medier om antallet af sårede. Nogle skriver, at mindst 20 ersoner er såret, mens andre skriver at tallet er oppe på 56. Bangkok Post skriver i sin artikel på nettet, at mindst 37 er såret. Der er foreløbigt ingen melding om omkomne.

Pattani ligger i Muang-distriktet i det sydlige Thailand, som den britiske avis Mirror betegner som et populært rejsemål for vestlige turister. Men Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Berlingske, at det ikke er et typisk turistområde. Det forventes derfor ikke, at der er danskere blandt de tilskadekomne, lyder det.

»Denne provins er tit præget af politisk uroligheder, så det er i forvejen et område, som Udenrigsministeriet i vores rejsevejledning fraråder ikke-nødvendige rejser til. Det er ikke et typisk dansk turistmål, og vores rejsevejledning er uændret,« siger René Dinesen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice og tilføjer:

»Vi har ikke nogen oplysninger om danskere, som skulle være berørte.«

Eksplosionerne fandt sted omkring klokken 14.10 lokal tid, og et andet mistænkeligt objekt blev efterfølgende fundet ved en anden butik i omårdet, oplyser politiet ifølge Bangkok Post. Den første bombe eksploderede ved et spiseområde midt i indkøbscentret, mens den anden bombe eksploderede umiddelbart efter lige uden for centret.

»Den første bombe var lille og ingen blev såret, men den anden bombe var enorm. Jeg ved endnu ikke, om det er en bilbombe eller ej,« siger politichef i Pattani-provinsen, Preecha Prachumchai, til AFP ifølge Daily Mail.

Ifølge Bangkok Post var den anden bombe placeret på ladet af en pickup truck.

I et tweet skriver Bangkok Post, at antallet af sårede er steget til 56.

De sårede er blevet kørt til hospitalet, og Bangkok Post skriver på Twitter, at hospitalet Pattani allerede nu efterlyser bloddonationer.

Flere medier skriver, at provinsen de senere år har oplevet flere angreb som følge af et oprør fra seperatister. Ifølge The Mirror har det kostet over 6.500 mennesker livet siden 2004, og på Twitter skriver Panu Wongcha-um, der præsenterer sig som journalist ved Channel NewsAsia, at selve indkøbscenteret også har været ramt før både i 2005 og 2012.