Mindst 37 flygtninge druknet ud for Libyens kyst

Nødhjælpsorganisationen Røde Halvmåne oplyser, at mindst 37 lig er blevet fundet tæt på havnebyen Khoms 100 kilometer øst for hovedstaden Tripoli.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LIBYEN: En flygtningebåd med mindst 37 om bord sank søndag ud for den libyske kyst, oplyser lokale myndigheder ifølge Reuters.

Det er den anden gang på blot få dage, at et skibsforlis koster mange flygtninge livet.

Nødhjælpsorganisationen Røde Halvmåne oplyser, at mindst 37 lig er blevet fundet tæt på havnebyen Khoms 100 kilometer øst for hovedstaden Tripoli.

Torsdag sank et fartøj fuld af migranter, der håbede at nå til Italien, tæt ved den libyske kystby Zuwara. Her omkom op mod 200.

Lovløse tilstande i Libyen har gjort landet til transitland for migranter, der flygter fra krig og fattigdom med håb om at komme til Europa.

Menneskesmuglere udnytter den kaotiske situation i landet til at fragte syrere ind i Libyen.

Migranterne betaler tusindvis af dollar for rejsen og bliver ofte tævet og tortureret, inden de må hoste op med flere penge for den sidste del af rejsen på havet i både, der er i langt fra sødygtig tilstand, fortæller menneskerettighedsorganisationer.

Antallet af flygtninge, der forsøger at krydse Middelhavet for at nå Europa har passeret 300.000 i år, oplyser FNs flygtningeagentur UNHCR.

Flere end 2.500 er døde i forsøget på at nå Europa alene i år.