Mindst 34 libyske soldater dræbt i kampe mod jihadister

Islamisk Stat har kontrol over den libyske by Sirte, som regeringsvenlige soldater forsøger at tilkæmpe sig.

Den libyske kystby Sirte har ifølge den midlertidige regering i Tripoli været ramme om voldsomme kampe tirsdag. Kampene stod mellem regeringsvenlige soldater og militante fra Islamisk Stat. Arkivfoto Reuters/Stringer Fold sammen
Læs mere

Tripoli. Mindst 34 regeringsloyale soldater blev dræbt, mens mindst 100 blev såret tirsdag i sammenstød med jihadister fra den islamistiske og voldelige gruppe Islamisk Stat (IS).

De voldsomme kampe fandt sted i den libyske by Sirte.

Det var ifølge nyhedsbureauet AFP en af de blodigste dage, siden soldater, der er loyale over for den midlertidige regering Government of National Accord (GNA) i hovedstaden Tripoli, i maj lancerede en offensiv for at generobre Sirte fra IS.

Det ville være et stort tab for IS at tabe kontrollen over Sirte, da IS også har oplevet tilbagegang i Syrien og Irak, hvor lokale soldater og en USA-ledet koalition forsøger at nedkæmpe den jihadistiske gruppe på deres positioner.

I en udtalelse fra GNA lyder det tirsdag, at kampene fandt sted flere steder i kystbyen.

Meddelelsen fra den midlertidige regering oplyser samtidig, at soldater fortsat arbejder på at få drevet IS-militante ud af byen.

Ifølge regeringsoplysningerne befinder de militante sig "i et lille, belejret område af Sirte, og selv om de har forsøgt at bryde ud, har vores soldater forpurret samtlige forsøg".

Angiveligt har IS-støtterne barrikaderet sig i boligbyggerier og benytter sig af snigskytter og bomber mod regeringens tropper.

Tidligere meldinger tirsdag lød på, at 18 var dræbt og 70 såret, men om aftenen blev dødstallet ifølge AFP's kilde i den vestlige by Misrata opjusteret til 34.

Kampene begyndte tirsdag, hvor yderligere 29 personer blev dræbt og mange såret i en eksplosion i et våbendepot i den libyske by Garabulli. Eksplosionen skete under et opgør mellem lokale indbyggere og militante.

/ritzau/AFP