Mindst 30 dræbt i eksplosion nær skole i Kabul

Præsident beskylder Taliban for at stå bag dødelige eksplosioner. Det afviser den militante gruppe.

Arkivfoto: Ifølge Tariq Arian, talsmand for indenrigsministeriet, skete eksplosionen omkring klokken 14 dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wakil Kohsar/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 30 personer har mistet livet i en eksplosion nær en skole i Afghanistans hovedstad, Kabul, lørdag. 52 er såret.

Det oplyser Afghanistans indenrigsministerium.

Ifølge Tariq Arian, talsmand for indenrigsministeriet, skete eksplosionen omkring klokken 14 dansk tid. Han oplyser, at de fleste af dem, der blev såret i eksplosionen, er studerende.

En unavngiven kilde for indenrigsministeriet oplyser, at mindst 40 har mistet livet i forbindelse med flere eksplosioner ved skolen. En sikkerhedskilde, som ønsker at være anonym, oplyser, at mindst 55 er døde og mere end 150 såret. Ingen af disse meldinger er bekræftet af navngivne kilder.

Billeder fra en tv-kanal viser kaotiske scener ved skolen med bøger og skoletasker flydende på blodige gader.

Det står umiddelbart ikke klart, hvad der er årsag til eksplosionen. Det er ved at blive undersøgt.  Ifølge sikkerhedskilden skyldtes eksplosionerne en bilbombe. Det er ikke bekræftet officielt.

Præsident Ashraf Ghani beskylder den militante gruppe Taliban for at stå bag. Det afviser en talsmand for gruppen.

åde piger og drenge går på skolen, som eksplosionerne fandt sted ved. Najiba Arian, talskvinde for uddannelsesministeriet, oplyser, at de fleste tilskadekomne er kvindelige studerende.

abul er i højeste alarmberedskab, efter at USA sidste måned meddelte, at alle amerikanske tropper vil være ude af landet senest 11. september.

Ifølge embedsmænd i Afghanistan har den militante gruppe Taliban siden skruet op for sine angreb på tværs af landet.

Ingen grupper har taget skylden for lørdagens eksplosion. Den fandt sted i en vestlig del af Kabul, som over årene med jævne mellemrum har været udsat for angreb af grupper under Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Berlingskes nyhedsvarsel

Et nyhedsvarsel dækker over en pludseligt opstået historie, hvor Berlingske ikke nødvendigvis har alle oplysninger med det samme. Vi opdaterer historien, så snart der er flere informationer. Derfor er det en god idé at vende tilbage til historien om kort tid.