Mindst 29 dræbt og 89 såret af bombe i Mogadishu

Det er overvejende civile, som er blevet dræbt og såret af kraftigt bombe i Somalias hovedstad.

Kraftig selvmordsbombe dræbte mindst 29 og sårede 80 andre i Somalias hovedstad. Bomben, der forårsagede en voldsom brand, var angiveligt rettet mod et hotel i Mogsadishu, men en politimand siger, at angrebet var rettet mod en chefdommer. Feisal Omar/Reuters Fold sammen
Læs mere

Mindst 29 dræbt og 89 er såret af selvmordsbombe i Somalia. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Så vidt vi ved, så er det overvejende civile, som er blevet dræbt og såret. De militante kæmper stadig mod politistyrker fra et hus nær det hotel i Mogadishu, som bomben var rettet mod,« siger en politimand til Reuters.

Skudvekslingerne mellem sikkerhedsstyrker og militante i den somaliske hovedstad skete i forlængelse af bombeangrebet, som skete sent torsdag.

En islamistisk gruppe siger, at bombeangrebet var rettet mod et hotel i hovedstaden, men en ledende politimand siger, at bomben blev udløst, da militante forsøgte at likvidere en af landets dommere.

»Bomben blev udløst nær chefdommer Abshir Omars hjem, og sikkerhedsstyrker ved dommerens bolig kæmpede efterfølgende mod bevæbnede mænd, som forsøgte at trænge ind i bygningen,« siger politiofficeren, Mohamed Hussein.

To øjenvidner siger, at eksplosionen blæste taget af en del af Omas hus.

Gruppen al-Shabaab, der anses for at være den mest brutale islamistiske gruppe i Afrika, har taget skylden for angrebet.

Snesevis af biler var i brand på vejen Maka Almukarramah Road, hvor de fleste af byens hoteller og restauranter ligger.

Al-Shabaab har mange gange tidligere angrebet hotellet Maka Almukarramah.

Det var al-Shabaab, som i 2013 stod bag et angreb mod butikscentret Westgate Mall i Nairobi, hvor 67 personer blev dræbt.

I 2015 tog al-Shabaab skylden for et angreb mod et universitet i Kenya, som kostede 147 personer, de fleste studerende, livet.

Efter at kenyanske soldater i 2011 gik ind i Somalia, har al-Shabaab bekæmpet Kenya og dræbt hundredvis af mennesker i landet.

/ritzau/Reuters