Mindst 20.000 mennesker dræbt ved jordskælv i Iran

Dødstallet steg dagen igennem. 2000 fredag morgen. 4000 midt på dagen. 5000-6000 sidst på eftermiddagen. Fredag aften meddelte iranske regeringstalsmænd, at jordskælvet natten til fredag ved byen Bam i Iran har medført en langt større tragedie, da de sagde, at "vi ved, at over 15.000 mennesker er blevet dræbt". Knap en time senere meddelte provinskontoret i Kerman-provinsen, hvor skælvet ramte, at dødstallet atter var steget, denne gang til mindst 20.000.

Foto: Vahid Salemi.<br> Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På det tidspunkt havde iransk tv allerede meddelt, at 2000 omkomne var blevet begravet, og imens begyndte omverdenen at hastesende hjælp som telte, sporhunde og mad til katastrofeområdet, hvor titusindvis af mennesker også er kvæstet.

Hen på eftermiddagen, da iransk tv fortalte om de 5000-6000 omkomne, var der allerede frygt for, at det var langt værre.

- Dette er kun foreløbige tal, som det hed i rapporten på tv, der viste billeder af omkomne og sammenstyrtede bygninger.

Jordskælvet blev målt til 6,3 på richterskalaen. Skælvets epicenter var knap 1000 kilometer sydøst for Irans hovedstad, Teheran, ved byen Bam i Kerman-provinsen.

Skælvet har medført omfattende materielle ødelæggelser. De værste i Bam, hvis mange gamle hus er lagt i ruiner.

- Cirka 70 procent af alle bygninger i Bam er styrtet sammen, hed det i rapporten på tv.

Bam er en gammel historisk by med mange mindeværdige bygninger og et yndet rejsemål for turister.

/ritzau/Reuters