Mindst 19 dræbt i angreb på moske

Mindst 19 personer meldes dræbt under angreb på shiamuslimsk moske i den pakistanske by Peshawar.

Sikkerhedsstyrker undersøger moskeen i Pesharwar efter angrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: A Majeed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Mindst 19 mennesker meldes dræbt efter bombesprængninger og ildkampe ved en shiamuslimsk moske i den nordpakistanske storby Peshawar.

Angriberne trængte ifølge BBC ind på moskeens område, hvor de både skød og kastede granater mod de bedende, der var samlet til fredagsbøn.

En af angriberne sprængte senere sig selv i luften, mens en anden blev dræbt i skudveksling og en tredje blev arresteret.

Flere snese blev såret under angrebet, og det ventes at dødstallet vil stige.

Et vidne fortæller til Reuters, at de bedende netop var blevet færdige med fredagsbønnen, da fem eller seks mænd iført militæruniformer kom ind i moskeen og begyndte at skyde.

»Vi anede ikke hvad der foregik. En af angriberne sprængte sig selv i luften og der kom en masse røg og støv over det hele,« fortæller Shadid Hassan til nyhedsbureauet.

Avisen The Nation oplyser, at mindst 13 er dræbt og at 60 meldes såret. TV-optagelser viser ifølge BBC, folk der flygter fra området, mens de bærer sårede på deres skuldre.

Flere sekteriske angreb har rystet Pakistan de seneste uger. For to uger siden blev en shiamuslimsk moske i Shikarpur i Sindh-provinsen angrebet og flere end 60 personer dræbt.