Mindst 19 dræbt i afrikansk flystyrt

Foreløbige rapporter angiver, at 17 passagerer og besætningsmedlemmer sammen med mindst to mennesker på jorden blev dræbt, da et transportfly fra det congolesiske luftfartsselskab Africa 1, styrtede ned i DRCongo.

Flyet – et ukrainskbygget Antonov 26 fragtfly - styrtede ned kort efter starten fra lufthavnen i Kinshasa – hovedstad i Demokratisk Republik Congo.

Det russisk-byggede fly eksploderede øjeblikkeligt, da det ramte jorden og forårsagede omfattende ødelæggelser på bygninger i nærheden.

En fandt sine to børn dræbt under en væltet væg, men der er for nærværende ikke rapporter om yderligere omkomne.

Ulykkesstatistikkerne for afrikansk flytrafik er ikke behagelig læsning.

Kontinentet beflyves at de ældste og dårligst vedligeholdte fly og skønt Afrika kun tegner sig for tre pct. af verdens flyvningerne ligger det højst, når det gælder antallet af havarier. Næsten en femtedel af alle flyulykker finder sted i Afrika.

De færreste afrikanske flyselskaber har råd til nyere vestlige fly og mange benytter sågar gamle russiske transportfly til også at transportere passagerer.

En af de værste flykatastrofer i Afrika skete da et noget større Antonov-fly i 1996 pløjede sig gennem et beboelseskvarter og en markedsplads – også i Kinshasa.

Luftfartsselskabet er på linje med en lang række andre flyselskaber fra 3.-Verdenslande sat på EUs sorte liste, der betyder, at selskabernes fly ikke må benytte europæiske lufthavne.