Mindst 18 dræbt ved karnevalsulykke i Haiti

60 personer er såret og mindst 18 personer meldes dræbt, efter en el-ledning faldt ned over den festende menneskemængde under karnevalet i Haiti tirsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tragisk ulykke har tirsdag ramt karnevalet i Haitis hovedstad, Port-au-Prince, hvor et højspændingskabel faldt ned over den festende folkemængde. Mindst 18 personer meldes dræbt og omkring 60 personer er blevet såret, skriver Reuters.

Højspændingsledningen ramte angiveligt en af karnevallets udsmykkede vogne, hvorefter vognen brød i brand. Ud fra en video af ulykken synes det at være forsangeren Fantom fra hip-hop-bandet Barikad Crew, der fanger kablet, mens vognen, hun er på, kører forbi præsidentens tribune, der var pakket med tilskuere.

Syv mennesker meldes dræbt på selve vognen, mens de andre omkom under den efterfølgende panik.

Haitis præsident, Michel Martelly, har udtrykt sin »dybeste medfølelse« med ofrene i en besked på Twitter, og hans kone har besøgt det hospital, der behandler de sårede.

Karnevalet i Port-au-Prince falder sammen med andre karnevaler rundt om i verden under navnet Mardi Gras. Det tiltrækker tusindvis af feststemte mennesker, der er ivrige efter at se de udsmykkede vogne og farverige optog.