Mindst 15 personer døde efter fodboldkamp i DR Congo

Det udløste voldsom panik, da politiet i Den Demokratiske Republik Congo pludselig affyrede tåregas mod tilskuerne til en fodbolkampen. Et større antal mennesker blev dræbt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DEN DEMOKRATISKE REPUBLIK CONGO: Mindst 15 mennesker har mistet livet i Den Demokratiske Republik Congo, i forbindelse med at der udbrød uroligheder på et fyldt fodboldstadion i hovedstaden Kinshasa.

Lokale fans startede urolighederne, efter at deres hold havde tabt en afgørende finale til et hold fra byen Lubumbashi, oplyser Emmanuel Akweti, der er lokal minister i Kinshasa.

»Fire betjente blev chikaneret af fodboldtilhængere. Da de affyrede tåregas opstod der panik, og det førte til dødsfaldene,« siger han til Reuters.

Lokale TV-billeder viser, hvordan der stiger røg op for tilskuerpladserne, mens tilskuere, som er blevet ramt af tåregas og som derfor er blændede, render forvirret rundt og falder over hinanden.

Ifølge Emmanuel Akweti er 15 personer døde af kvælning, mens 24 er kvæstede. Fra andre kilder forlyder det ifølge Reuters, at dødstallet har nået 18 personer.

Det er ikke første gang, Den Demokratiske Republik Congo oplever en tragedie i forbindelse med trængsel ved større begivenheder.

I sidste måned blev 21 mennesker dræbt, da et strømnedbrud medførte panik under en musikfestival.