Mindst 14 dræbt - Al-Shabaab tager ansvar for angreb på kenyansk universitet

Den islamistiske al-Shabaab-gruppe tager ansvaret for angreb på kenyansk universitet, der indtil videre har kostet 14 mennesker livet.

Den islamistiske al-Shabaab-gruppe tager ansvaret for angreb på kenyansk universitet, der indtil videre har kostet 14 mennesker livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den islamistiske gruppe al-Shabaab, der har sine rødder i Somalia, tager ansvaret for torsdagens angreb på et universitet i Kenya.

Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet mod uddannelsesstedet startede torsdag tidlig morgen, da bevæbnede og maskerede mænd stormede universitet, der ligger i byen Garissa i det nordøstlige Kenya nær grænsen til Somalia. Kampene på og omkring universitet har kostet 14 mennesker livet, mens over 40 meldes såret. 65 personer skulle være indlagt ifølge det kenyanske Røde Kors.

»Angriberne skød vilkårligt inden for på universitet,« siger Kenyas generalinspektør Joseph Boinet ifølge Reuters.

Mændene har været i timelange skududvekslinger med kenyanske politistyrker og holder lige nu flere kristne studerende som gidsler i bygningen, der er blevet omringet af politi og soldater.

Den seneste tid har al-Shabaab stået bag flere angreb i Garissa, der ligger 150 kilometer fra grænsen til Somalia.

Gruppen har siden 2011 udført flere angreb i Kenya. Det voldsomste fandt ifølge BBC sted i 2013, da 67 mennesker blev dræbt, da terrorister angreb og belejrede stormagasinet Westgate i hovedstaden Nairobi.