Mindst 14 civile dræbt af missiler mod syrisk børnehospital

Syv missiler ramte børnehospital i den nordlige syriske by Azaz, hvor mindst 14 er dræbt og 30 er såret.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS CHARLET

Mellem fire og syv missiler ramte mandag et børnehospital i den nordlige syriske by Azaz, hvor mindst 14 blev dræbt og 30 blev såret, siger hospitalskilder.

Også en skole, der var fyldt med flygtninge, blev ramt, siger lokale indbyggere og en hospitalskilde.

Læger uden Grænser (MSF) bliver citeret for at sige, at angrebet er sket med "fuldt overlæg".

- Det var et overlagt angreb mod et hospital, siger Massimiliano Rebaudengo, som leder Læger uden Grænsers mission på stedet.

- Ødelæggelsen af hospitalet fratager omkring 40.000 mennesker deres mulighed for at få behandling i denne konfliktzone, siger han.

MSF siger, at hospitalet blev ødelagt ved to angreb, der skete hurtigt efter hinanden. Der er modsætningsfyldte rapporter om, hvorvidt der blev affyret fire, fem eller syv missiler mod området.

Hospitalet, som har 54 ansatte og 30 senge, finansieres af Læger uden Grænser, som også levere medicin og udstyr til hospitalet.

Hospitalet ligger i samme region som Idlib og Aleppo, hvor oppositionen engang ønskede at skabe en base for "et frit Syrien".

Den drøm er slut for dem, efter at syriske regeringsstyrker støttet af russiske luftangreb er rykket frem i området - både ved storbyen Aleppo, hvor titusinder er drevet på flugt, og ved byer tæt på grænsen Tyrkiet.

Russiske krigsfly har foretaget luftangreb i Syrien siden 30. september som støtte for regimet omkring præsident Bashar al-Assad'.

/ritzau/Reuters