Mindst 12 døde efter stormvej over Europa

Kraftigt stormvejr over Nordeuropa har kostet mindst 12 livet, mens mere end 300.000 er ramt af strømafbrydelser. Især fly- og togtrafikken er også hårdt ramt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EUROPA: Det kraftige stormvejr førte mandag til store ødelæggelser over store dele af Nordeuropa og lammede fly- og togtrafikken flere steder.

Vinden, der flere steder nåede orkanstyrke, skabte strømafbrydelser for flere hundredtusind europæere, og mindst 12 har mistet livet, skriver Reuters.

Mindst syv er døde i Tyskland og fire i Storbritannien. Også i Holland og Frankrig har stormen været skyld i dødsfald.

I Danmark meddelte Nordsjællands Politi omkring klokken 17.30, at en mand har mistet livet efter at være blevet ramt af løse tagsten i Gilleleje.

I Storbritannien blev en 17-årig pige dræbt, da et træ faldt ned over en campingvogn, hvor pigen sov, mens en mand i halvtredserne døde, da et træ faldt på hans bil, oplyser det britiske politi til AFP.

I London døde en mand og en kvinde, da tre huse styrtede sammen efter en eksplosion, som menes at have været forårsaget af et gasrør, der revnede i stormvejret.

I Amsterdam blev en kvinde dræbt af et væltende træ, da hun gik langs en havnekanal. I Frankrig formodes en kvinde at være blevet dræbt, da hun blev fejet væk af bølgerne i den vestlige del af landet, oplyser de lokale myndigheder.

I det vestlige Tyskland mistede to mennesker livet, da et træ faldt ned over deres bil, og en kvinde mistede livet, da en mur faldt ned over hende.

Stormens hærgen har også fået britiske redningsfolk til at indstille eftersøgningen af en 14-årig dreng, der forsvandt, da han legede i vandkanten på en strand i den sydlige del af landet søndag.

Ligesom i Danmark står store dele af transportnetværket i Storbritannien, Holland og Tyskland ifølge AFP stille. Fly, busser, færger og tog er aflyst, mens tusindvis af veje er lukket. I Londons Heathrow-lufthavn blev der aflyst 130 flyafgange, skriver AFP.

I Storbritannien oplyser energimyndigheden Energy Networks Association ifølge Reuters, at 270.000 boliger mandag er eller har været ramt af strømafbrydelse. I det nordlige Frankrig har stormvejret afbrudt strømmen til omkring 65.000 boliger, oplyser det franske energi-distributionsnet.

Vindstødene, der ramte Storbritannien, Frankrig, Holland og også Danmark i løbet af natte- og dagstimerne mandag, nåede ifølge den britiske vejrtjeneste helt op på 159 kilometer i timer ved den britiske sydkyst. En storm klassificeres som en orkan, når vinden når op på 120 kilometer i timen eller 32 meter i sekundet.