Milliard-regning i vente efter tyfon

Det vil koste op mod tre milliarder kroner at genopbygge den ødelagte infrastruktur i Filippinerne, anslår embedsmand i den filippinske administration.

Foto: ROLEX DELA PENA

FILIPPINERNE: Genopbygningen efter tyfonens Hayans hærgen kan komme til at koste Filippinerne mere end tre milliarder kroner.

Det anslår en højtstående embedsmand i den filippinske administration ifølge Reuters.

»Jeg vil ikke blive overrasket, hvis det kan beløbe sig til 250 milliarder pesos (3,2 milliarder kroner, red.),« sagde Arsenio Balisacan fra regeringens planlægningssekretariat tirsdag.

Pengene skal bruges til at genopbygge de ødelagte huse, skoler, veje og broer i Filippinerne, der for knap to uger siden blev ramt af en af de mest voldsomme tyfoner, der nogensinde er registreret.

Embedsmænd i administrationen oplyser til Reuters, at det formentlig vil blive aktuelt at søge om lån fra udviklingsprogrammer til at finansiere den enorme genopbygning.

Det officielle dødstal efter tyfonens hærgen er 3.974 personer, og 1.186 personer meldes fortsat savnet. Desuden anslås fire millioner mennesker at være fordrevet, efter at deres huse er blevet ødelagt.

Nødhjælp er strømmet til Filippinerne fra det meste af verden, blandt andet fra Danmark. Regeringen har afsat 42 millioner kroner til de internationale organisationer, der arbejder med at bringe fødevarer, telte og medicin ud til de nødstedte.

BNB/Reuters