Miljøaktivisme i Heathrow

Demonstrationer ved Heathrow udvidet til andre steder i Storbritannien.

Mellem 100 og 200 miljøaktivister blokerede mandag kontorer for det britiske luftfartsselskab British Airlines i Londons Heathrow lufthavn, mens andre miljødemonstrationer blev indledt andre steder i Storbritannien - blandt andet ved et atomkraftværk og ved olieselskabet BP.

Miljøaktivisterne slog lejr ved Heathrow-lufthavnen søndag, efter at have ført kampagne en uge mod flyselskabernes betydning for klimaforandring. De har samtidig aktioneret mod bygningen af en tredje startbane i Heathrow, som er verdens mest travle lufthavn og anvendes af næsten 70 millioner passagerer årligt.

Politifolk i kampuniformer forhindrede søndag militante grupper i at blande sig med de overvejende fredelige miljøaktivister, og der blev foretaget mindst fire anholdelser.

Andre steder i Storbritannien blev der mandag indledt lignende aktioner, Fem personer blokerede tidligt på dagen hovedporten ind til atomkraftværket Sizewell B i det østlige England, mens 12 demonstranter limede sig selv fast til dørene i olieselskabet BP's hovedkvarter i London.

/ritzau/