Militant gruppe: Våbenhvile mellem Israel og Gaza

Islamisk Jihad hævder, at der indgået en våbenhvile med Israel efter to dage med adskillige raket- og luftangreb mellem Israel og Gazastriben.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Det er torsdag lykkedes Egypten at få en våbenhvile i stand, der har som mål at afslutte de seneste dages palæstinensiske raketangreb og israelske bombninger fra luften.

Meldingen kommer fra den palæstinensiske gruppe Islamisk Jihad, der har taget ansvaret for flere af angrebene fra Gaza, og som optræder på terrorlisterne i blandt andet EU og USA.

Israel har endnu ikke bekræftet våbenhvilen, men embedsmænd i landets forsvarsministerium fortalte tidligere på dagen, at kampene formentlig snart dør hen.

Lederen af Islamisk Jihad, Khaled al-Batsh, oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at gruppen vil indstille raketangrebene, så længe Israel gør det samme.

Onsdag slog 60 raketter affyret af Islamisk Jihad ned i Israel som hævn for, at israelske soldater dagen forinden havde dræbt tre af gruppens krigere. Efterfølgende gennemførte Israel 29 luftangreb mod militære mål i Gazastriben, der kostede tre militante livet, og som ifølge Reuters er det kraftigste angreb på det palæstinensiske selvstyreområde i næsten to år.

Minutter før meldingen om våbenhvile slog israelske kampfly til mod nye militære i byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben. Ifølge vidner blev tre palæstinensere såret, mens israelsk militær har erklæret, at »syv terrorområder« blev ramt.

Timer forinden lød der sirener i de sydisraelske byer Ashkelon og Ashdod, som ifølge politikilder blev ramt af raketter uden at det forårsagede dødsfald.