Militærfolk tilbageholdt i Thailands terrorsag

13 personer - heraf otte militærfolk - mistænkes for at være involveret i terrorbomberne nytårsaften i Thailands hovedstad.

Sikkerhedsstyrkerne i Thailand har tilbageholdt 13 personer, som mistænkes for at være indblandet i terrorbomberne, der nytårsaften kostede tre mennnesker livet og sårede 40 andre i hovedstaden Bangkok.

Otte af de anholdte er militærfolk, der er blevet pågrebet i Bangkok og i militære lokaliteter i tre nærliggende provinser.

Ifølge Thailands militære myndigheder har politiets efterforskning i terrorsagen vist, at de 13 tilbageholdte kan sidde inde med viden om bomberne.

Den thailandske premierminister, der er indsat af militæret efter kuppet i september sidste år, er afmålt i sin kommentar til anholdelserne.

»Jeg vil ikke gå i detaljer, fordi efterforskningen er i gang, og fordi alle kun er mistænkte,« siger Surayud Chulanont til den thailandske avis The Nation.

Thaksin afviser

Ingen har taget ansvaret for terrorbomberne, men premierministeren har afvist, at de har noget med de muslimske oprørsgrupper i det sydlige Thailand at gøre. Til gengæld peger Thailands nye magthavere på folk fra det afsatte styre som de mulige ansvarlige for terroren, som turistlandet Thailand er særlig følsom over for.

Den afsatte premierminister, Thaksin Shinawatra, afviser kategorisk at han har noget med bomberne at gøre. Thaksin var til FN-møde i New York, da militæret i september i fjor tog magten, og han har ikke været i Thailand siden.

Til gengæld har den omstridte rigmand og nu tidligere premierminister været på turnè i flere lande - blandt andre asiatiske - og det tolkes af militærstyret som om, at Thaksin har gang i et politisk kandestøberi. Især er militærregeringen blevet fortørnet over, at Thaksin i Singapore fik mulighed for og lov til at mødes med sin tidligere vicepremierminister. Thailand har i vrede aflyst et ellers planlagt besøg, som Singapores udenrigsminister skulle have aflagt i Thailand.