Michelle Obama: Oprørt og fortvivlet over kidnappede skolepiger

USAs førstedame, Michelle Obama, ser sine egne døtre i de bortførte nigerianske skolepiger, der holdes fanget af terrorgruppen Boko Haram. Hun siger, at USA gør alt for at hjælpe Nigerias regering.

Foto: THE WHITE HOUSE / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NIGERIA: USAs førstedame, Michelle Obama, havde lørdag overtaget præsident Barack Obamas ugentlige radiotale til nationen. Den lejlighed benyttede hun til at udtrykke sin dybe bekymring over de omkring 250 nigerianske skolepiger, der sidste måned blev kidnappet af den militante gruppe Boko Haram.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Ligesom millioner af andre mennesker i verden er min mand og jeg både oprørte og fortvivlede over kidnapningen af over 200 skolepiger. Denne samvittighedsløse handling blev begået af en terroristgruppe, som er fast besluttet på at holde disse piger fra at få en uddannelse. Voksne mænd, der forsøger at stjæle unge pigers forhåbninger,« siger Michelle Obama.

Nigerias præsident, Goodluck Jonathan, udtalte fredag, at ?han er overbevist om, at pigerne stadig befinder sig i Nigeria.

Den amerikanske regering har tilbudt sin hjælp til Nigeria i bestræbelserne på at få pigerne tilbage i god behold.

»Barack har bedt regeringen om at gøre alt, hvad der overhovedet er muligt for at støtte den nigerianske regering. I disse piger ser Barack og jeg vores egne døtre. Vi ser deres håb og drømme, og vi kan kun forestille os den smerte, som pigernes forældre føler lige nu,« udtaler Michelle Obama.

Pigerne blev bortført fra deres skole 14. april, da de var midt i en eksamen. Kidnapningen blev foretaget af Boko Haram, der betyder »vestlig uddannelse er en synd«.

Den islamistiske gruppe arbejder for at indføre Sharia-lovgivning i Nigeria.